Κατηγορίες

Σκύλος
Γάτα
Τρωκτικά
Πτηνά
Ψάρια
Ενυδρεία
Ερπετά

Νέα

ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ:
ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Πανεπιστημίου 33  More...Χαρίζονται...
Ημιαίμα κουτάβια, εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, υγιή, χαρίζονται σε υπεύθυνους ιδιοκτήτες. Πληροφορίες Φιλοζωικό σωματείο Ιωαννίνων (ANIMA) 
  More...

ΣΚΙΟΥΡΑΚΙΑ Εκτύπωση E-mail

Squirrel
Squirrel
Διατροφή: Τρέφονται με την τροφή που τρώνε τα ποντικάκια (με την άσπρη ουρίτσα), τα χάμστερ, τα ινδικά χοιρίδια. Με τίποτα τροφή κουνελιών. Γενικά τους αρέσουν πολύ τα καρύδια.

Κλουβιά: Όσο πιο μεγάλο γίνεται. Κυρίως ψηλό για να μπορέσεις να βάλεις κανένα κλαδί αναρρίχησης. Τους αρέσει να σκαρφαλώνουν και να τρέχουν. Βασικό εξάρτημα του κλουβιού. Να μην μπορεί να διαφύγει. Δεν θα το πιάσεις ποτέ. Καλό είναι να έχει και μια ρόδα αν και κινδυνεύεις να μείνει χωρίς ουρά ο σκίουρος.

Συνθήκες επιβίωσης: Καλό και τακτικό καθάρισμα στο ροκανίδι. Καλό είναι να αποφεύγεις το ροκανίδι από ξυλουργούς και επιπλοποιούς. Να μην μείνει ποτέ από φαγητό και νερό. Καλό και συχνό καθάρισμα της ποτίστρας. Είναι το λεγόμενο "μπιμπερό" των χάμστερ, αλλά πιάνει μια γλίτσα και ενδέχεται να φράξει τις μπίλιες. Επίσης το μπιμπερό από μέσα πιάνει γλίτσα σε τέτοιο βαθμό που δεν θα βλέπεις τι χρώμα είναι το νερό μέσα στην ποτίστρα. Πάρε λίγο χαλίκι ενυδρειακό (όχι μέσα από το ενυδρείο), βάλτο μέσα στο μπιμπερό μετά βάλε και λίγο νεράκι και κούνα τα σαν σέικερ. Εγγυημένο καθάρισμα. Μπορείς να βάλεις και ποτίστρα-δοχείο, αλλά θα έχεις καθημερινό καθάρισμα.... Και σε περίπτωση που θα θέλεις να φύγεις για 5-6 μέρες το μπιμπερό θα σε σώσει. Δύσκολα πεθαίνει από έλλειψη φαγητού. Από νερό όμως.....
Δεν το βγάζουμε στο μπαλκόνι.Η ηλιακή ακτινοβολία ή ένα κρύο ρεύμα αέρα, μπορεί να τα αρρωστήσει.
Του αρέσει να έχει παρέα κυρίως του αντίθετου φύλλου.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
bottom_divider.png