Κατηγορίες

Σκύλος
Γάτα
Τρωκτικά
Πτηνά
Ψάρια
Ενυδρεία
Ερπετά

Νέα

ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ:
ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Πανεπιστημίου 33  More...Χαρίζονται...
Ημιαίμα κουτάβια, εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, υγιή, χαρίζονται σε υπεύθυνους ιδιοκτήτες. Πληροφορίες Φιλοζωικό σωματείο Ιωαννίνων (ANIMA) 
  More...

Προετοιμασία για τον τοκετό Εκτύπωση E-mail
Προετοιμασία για τον τοκετό

        Τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν τον τοκετό θα πρέπει να έχετε αποφασίσει πού θα γεννηθούν τα κουτάβια σας καθώς κα να έχετε στη διάθεσή σας τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ο τοκετός απαιτεί σωστή προετοιμασία ακόμη κι αν είστε αποφασισμένοι να ζητήσετε την βοήθεια κτηνιάτρου.

 Η φωλιά που θα γεννήσει ο σκύλος σας , είναι συνήθως ένα κουτί με επιφάνεια τέτοια, ώστε να απλώνεται άνετα η μητέρα. Οι τρεις πλευρές θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον το μισό ύψος του ζώου, ενώ η τέταρτη θα πρέπει να μην έχει μεγαλύτερο ύψος από 10 cm (ανάλογος και το μέγεθος της μητέρας.)

  Ο χώρος τοκετού, συνήθως κατασκευάζεται από ξύλο ή πλαστικό ενώ τοποθετείται σε ένα ήσυχο μέρος του σπιτιού με εύκολη όμως πρόσβαση στον κήπο καθώς η μητέρα θα χρειάζεται να βγαίνει συχνά έξω για την ανάγκη της. Σε περίπτωση που ο τοκετός και η γαλουχία γίνει έκτός σπιτιού και η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 15 βαθμούς ,καλό είναι να υπάρχει κάποια λάμπα υπέρυθρου φωτός πάνω από τη φωλιά, για να ζεσταίνει τα μικρά. Ένα μπολ με νερό κοντά στη μητέρα, κρίνεται απαραίτητο μια και η φάση του τοκετού είναι εξαντλητική και μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες.

   Αφήστε τον σκύλο λίγες εβδομάδες πριν τον τοκετό, να εξοικειωθεί με τον χώρο, για να αποφύγετε να γεννήσει στον καναπέ ή το κρεβάτι σας.

 
< Προηγ.   Επόμ. >
bottom_divider.png