Κατηγορίες

Σκύλος
Γάτα
Τρωκτικά
Πτηνά
Ψάρια
Ενυδρεία
Ερπετά

Νέα

ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ:
ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Πανεπιστημίου 33  More...Χαρίζονται...
Ημιαίμα κουτάβια, εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, υγιή, χαρίζονται σε υπεύθυνους ιδιοκτήτες. Πληροφορίες Φιλοζωικό σωματείο Ιωαννίνων (ANIMA) 
  More...

Πότε θα μου πάρεις το σκυλάκι που μου είχες υποσχεθεί!!! Εκτύπωση E-mail
    Σας ζητά το παιδί σας να να του αγοράσετε ή υιοθετήσετε ένα γλυκύτατο σκυλάκι, γατάκι και ψάχνετε συνεχώς δικαιολογίες για να το πείσετε ότι δεν πρέπει. Δεν έχουμε αρκετό χώρο , ποιος θα το φροντίζει, εσύ θα το βαρεθείς και θα πέσει πάνω μου κι αυτό, θα αφήσεις τα μαθήματά σου τώρα και θα τρέχεις όλη μέρα με τον σκυλο, ποίος θα το βγάζει βόλτα, πού θα το αφήνουμε, ...να σου πάρω ένα καναρίνι που θα κελαιδάει και όμορφα ...και διάφορες άλλες δικαιολογίες τις οποίες κι εγώ βαρέθεί να ακούω οταν ήμουν μικρός...

Σκοπός αυτού του άρθρου δεν είναι βέβαια να σας βρει καινούργιους λόγους για να μην αποκτήσετε ένα κατοικίδιο, (άλλωστε το ξέρετε από μόνοι σας ότι όλα αυτά μπορούν να ξεπεραστούν εφόσον υπάρχει θέληση από όλους), αλλά να σας δώσει 10+1 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αποκτήσετε ένα σκύλο-γάτα για το παιδί σας.

1. Μεγάλοι δάσκαλοι για όλους, ιδιαίτερα για τα παιδιά, όλα τα κατοικίδια δίνουν μαθήματα ανιδιοτελούς αγάπης, φιλίας ,πίστης, στοργής, ανθρωπιάς ,συμπόνιας ακόμη και επιβίωσης ό,τι καλύτερο για την σωστή ανάπτυξη του ψυχικού κόσμου ενός παιδιού.

 

2. Ένα κατοικίδιο σίγουρα μπορεί να κάνει ένα παιδί πιο υπεύθυνο. αποκτά υποχρεώσεις από νωρίς, απλές, όπως το να βάζει νερό και φαγητό σε ένα ζωάκι αλλά ταυτόχρονα υποχρεώσεις ζωής

 

3. Δεχόμενα περισσότερα ερεθίσματα, αναπτύσσονται πιο σφαιρικά. Με μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, είναι πολύ πιο κοινωνικά και δημοφιλή από πολλούς συνομήλικους τους .

 

4. Περισσότερο κοινωνικοποιημένα, λιγότερο επιθετικά συγκριτικά με άλλα, μαθαίνουν να εκφράζουν και να μοιράζονται συναισθήματα και υλικά αγαθά

.

5. Μέσα από την συναναστροφή τους με τα κατοικίδια μαθαίνουν και άλλους τρόπους επικοινωνίας. Έτσι είναι σε θέση να καταλάβουν περισσότερα από αυτά που συμβαίνουν γύρω τους.

 

6. Έχουν λιγότερο stress γιατί μπορούν να το εκτονωθούν μέσα από το παιχνίδι και το χαΐδεμα με το αγαπημένο τους τετράποδο. Ταυτόχρονα σπαταλούν λιγότερες ώρες στην εικονική πραγματικότητα των video games και της τηλεόρασης.

 

7. Μελέτες έχουνε δείξει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με σκύλο ή γάτα, έχουν 30% λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν αργότερα στη ζωή τους κάποια αλλεργία.

8.Ανάλογα είναι και τα αποτελέσματα ερευνών για τα παιδιά διαζευγμένων οικογενειών. Ένα κατοικίδιο βοηθά να ξεπεράσουν ευκολότερα τον χωρισμό των γονιών τους. . Είναι λιγότερο επιθετικά, πεισματάρικα και εγωκεντρικά.

 

9. Έχουν περισσότερες δυνατότητες άσκησης τόσο μέσα από το παιχνίδι, όσο και μέσα από την απαραίτητη βόλτα με το σκυλάκι τους.

 

 

10. Αποδεδειγμένη είναι η συμβολή των κατοικίδιων σε διάφορες ασθένειες ή ιδιαιτερότητες ( σύνδρομο.down , αναπηρίες, δυσλεξία κ.ά.)

 

11. Ακόμη και όταν έρθει η στιγμή που μετά από χρόνια το αγαπημένο αυτό τετράποδο πεθάνει, η απώλεια αυτή θα είναι μεγάλη και ο πόνος δυσβάσταχτος. Κι αυτό όμως θα είναι ένα μάθημα ζωής και η εξοικειώση με την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου μελλοντικά, θα είναι ευκολότερη

 

Αν βρήκατε έστω και έναν από τους παραπάνω λόγους ικανό, πριν κάνετε τον πόθο του παιδιού σας πραγματικότητα, σκεφτείτε ότι εσείς είστε αυτός που θα μάθετε στο παιδί σας πώς να φροντίζει τον νέο του φίλο. Και αν δεν ξέρετε πως, θα πρέπει πριν συγκατοικήσετε να το μάθετε από τους κατάλληλους ανθρώπους γιατί το μόνο που δεν χρειάζεται, το παιδί σας είναι ένα τραύμα ότι δεν κατάφερε να είναι σωστό στις υποχρεώσεις του, και η πόλη μας ένα ακόμη αδέσποτο...

Image

 
< Προηγ.   Επόμ. >
bottom_divider.png