Κατηγορίες

Σκύλος
Γάτα
Τρωκτικά
Πτηνά
Ψάρια
Ενυδρεία
Ερπετά

Νέα

ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ:
ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ Πανεπιστημίου 33  More...Χαρίζονται...
Ημιαίμα κουτάβια, εμβολιασμένα, αποπαρασιτωμένα, υγιή, χαρίζονται σε υπεύθυνους ιδιοκτήτες. Πληροφορίες Φιλοζωικό σωματείο Ιωαννίνων (ANIMA) 
  More...

Τι pet μου ταιριάζει.. Εκτύπωση E-mail

Σε πολλούς από εμάς, ειδικότερα τώρα που πλησιάζουν οι γιορτές, μας έχει περάσει η ιδέα, να αγοράσουμε ή να υιοθετήσουμε ένα ζωάκι για να μας κρατάει συντροφιά .και να γεμίζει δημιουργικά τις άδειες ώρες μας. Όμως ποιο ζωάκι ταιριάζει στον τρόπο ζωής μας, πιο θα είναι ευτυχισμένο με τον χρόνο τον χώρο και την φροντίδα που πραγματικά μπορούμε να του διαθέσουμε ώστε αυτή η συμβίωση να είναι επιτυχημένη ;

ΣΚΥΛΟΣ: Η τεχνητή επιλογή του ανθρώπου, εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια που έχει εξημερώσει τον σκύλο, έχει οδηγήσει στη δημιουργία εκατοντάδων φυλών, κάθε μια με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Έτσι μπορείτε να διαλέξετε από ένα Siberian husky με μεγάλες ανάγκες για άσκηση μέχρι ένα Chihuahua, με μηδενικές σχεδόν ανάγκες για βόλτα, το οποίο θα μπορούσε να βολευτεί ακόμη και σε μια γκαρσονιέρα. Βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένας σκύλος(σαν αγελαίο ζώο που είναι), έχει ανάγκη από καθημερινή ενασχόληση μαζί του πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να του αφιερώνουμε τουλάχιστον μια ώρα την ημέρα -αναλόγως τη ράτσα και το περιβάλλον όπου ζεί-ενασχόλησης μαζί του

ΓΑΤΑ: Κατάλληλο pet για όσους μπορούν να εκτιμήσουν την ελευθερία και την ανεξαρτησία της, μια γάτα ανταμείβει το αφεντικό της με το γουργούρισμά της και τα χάδια της, δεν σταματά να καταπλήσσει τους πάντες με την ευστροφία και την ταχύτητα των αντιδράσεών της, ενώ μας υπενθυμίζει συνεχώς ότι είναι ένα μεγάλο αιλουροειδές σε... συσκευασία διαμερίσματος. Ιδανικό για κάθε σπίτι, μεγάλο ή μικρό, με αυλή ή όχι, καθώς και για ανθρώπους με βαρύ πρόγραμμα , καθώς δεν έχει πρόβλημα να περνά αρκετές ώρες στο σπίτι, μόνη της.

ΠΟΥΛΙΑ: Από τα εκατοντάδες είδη πουλιών που διατίθονται ως κατοικίδια, υπάρχουν πολλά είδη τα οποία είναι κατάλληλα ακόμα και για τους ποιο αρχάριους, δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις για διατροφή στέγαση και ασχολία. Μερικά τέτοια είδη είναι τα γνωστά σε όλους μας καναρίνια, μικρά κυματοειδή παπαγαλάκια, ορισμένα είδη παραδείσιων πουλιών όπως τα ζεμπράκια, πιγκουινάκια κλπ. Υπάρχουν και πουλιά που έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις όπως αρκετοί μεγάλοι παπαγάλοι, και άλλα τροπικά καλλωπιστικά είδη. Αν σκοπεύετε να υιοθετήσετε ένα τέτοιο ζωάκι, καλυτερα να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες από το κατάστημα σας.

ΕΡΠΕΤΑ: Αν εξαιρέσουμε τις iguana, οι οποίες δένονται πολύ με τα αφεντικά τους και χρίζουν πιο ιδιαίτερης και τακτικής περιποίησης, τα περισσότερα από αυτά τα ζώα και κυρίω ςοι χελώνες και τα φίδια, είναι αρκετά ως πολύ εύκολα κατοικίδια. Αρκεί ένα καλά διαμορφωμένο κλουβί, σταθερές συνθήκες και από εκεί και πέρα μπορούμε ακόμη και να τα αφήσουμε για αρκετές μέρες μόνα τους, χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όταν έχουμε στην κατοχή μας ένα τέτοιο ζώο είναι ότι δεν δεν είναι σκυλάκι ή καναρίνι. Είναι ένα άγριο ζώο και τη φύση του αυτή πρέπει να την σεβαστούμε. Θα πρέπει λοιπόν να του παρέχουμε εκείνες τις συνθήκες, ώστε να ζει το ίδιο ευτυχισμένο όπως θα ζούσε και στη φύση, ενώ θα πρέπει να είναι μακριά και σωστά ασφαλισμένο από άλλα ζώα ή και ανθρώπους που θα μπορούσε να βλάψει

ΕΝΥΔΡΕΙΑ-ΨΑΡΙΑ: Το μοναδικό είδος κατοικίδιου που ταιριάζει σε όλους τους χώρους και σχεδόν σε όλους τους ανθρώπους ενώ ταυτόχρονα μπορεί να είναι τόσο μοναδικό. Ίσως οι μοναδικοί άνθρωποι που δεν θα μπορούσαν να έχουν ένα ενυδρείο σπίτι τους, είναι αυτοί που μένουν μόνοι τους και λείπουν σε τακτά χρονικά διαστήματα και για αρκετές ημέρες από αυτό.

Το ενυδρείο είναι ένα από τα συναρπαστικότερα, όμορφα, καθαρά pet τα οποία θα μπορούσαμε να έχουμε στο σπίτι μας. Θα μας ομορφύνει έναν χώρο του σπιτιού μας, και θα μας προσφέρει ατελείωτες ώρες χαλάρωσης όταν βρισκόμαστε σ'αυτόν. Και το σημαντικότερο. Εμείς επιλέγουμε το χώρο που θα καταλαμβάνει, το κόστος του, και τις ώρες που θα χρειάζεται να ασχοληθούμε μαζί του. Υπάρχουν ατελείωτα σχήματα, χρώματα , σχέδια ενυδρείων που κυκλοφορούν στο εμπόριο, καθώς και εκατομμύρια βιότοποι στον πλανήτη μας, τους οποίους μπορούμε να αναπαραστήσουμε με κάθε λεπτομέρεια σ'αυτά.

Image

 
< Προηγ.   Επόμ. >
bottom_divider.png